De DoolhofDe Doolhof is, met steun van het K.F. Hein Fonds, aangelegd in 1996  door architect Peter van Oosterhout, toen werkzaam voor de PHB.. Door het historisch onderzoek wat er is gedaan door de PHB zijn er aanwijzingen dat de Doolhof er ook daadwerkelijk geweest is.  Er zijn onder andere aankooplijsten voor haagplanten voor de oude Doolhof gevonden; 3.000 stuks Fagus Sylvatica. Bij het bouwrijp maken van de grond voor de nieuwe Doolhof zijn hier oude resten van gevonden

Het vermoeden bestaat, dat Hélin, de oudste zoon van Baron Etienne en Barones Hélène, hier veel speelde, voordat hij verongelukte. De herinneringen aan hun verongelukte zoon zouden zo pijnlijk zijn geweest, dat De Doolhof om die reden is weggehaald.

Bij de aanleg van dit Doolhof zijn de paden een halve meter verkleind. Ze waren van oorsprong waarschijnlijk 3 meter breedt en nu 2,5 meter breed. Dit was nodig om de Doolhof passend te krijgen onder de inmiddels volwassen geworden eiken. 

 

Aangelegd door de Fa. van den Bron uit Deil.

We hebben alleen de paden een halve meter smaller moeten maken waren waarschijnlijk 3 m breed nu 2.50 om het passend te krijgen onder de inmiddels volwassen geworden eiken .

.