7. Het DoolhofDit doolhof is aangelegd in 1996, met steun van het K.F Hein fonds. Het vermoeden bestaat dat Hélin, de zoon van Baron Etienne van Zuylen van Nijevelt en Hélène de Rothschild, hier veel speelde voor dat hij verongelukte. De herinnering aan hun spelende zoon zouden te veel pijnlijke herinneringen hebben gegeven, waardoor besloten is het Doolhof weg te halen. 

 Als u vanuit het Doolhof links gaat en u gaat links het pad op, ziet u praktisch tegenover het Doolhof het Tennishuisje.

VOLGENDE PUNT ▶


 We weten wel dat het Doolhof er ook daadwerkelijk is geweest. Door historisch onderzoek, wat is gedaan door de PHB, zijn de aankooplijsten van het oude Doolhof gevonden. Met het bouwrijp maken voor het nieuwe Doolhof zijn oude resten van gevonden van het Doolhof. De enige aanpassing die is gedaan bij de aanleg van het nieuwe Doolhof is het smaller maken van de paden. Oorspronkelijk waren deze waarschijnlijk 3 meter breed, deze zijn nu 2,5 meter breed. Met deze afmetingen past het Doolhof beter bij de inmiddels volwassen geworden eiken.